Нова апаратура е нужна на Спешното отделение във Видин

Нова апаратура е нужна на Спешното отделение във Видин Спешното отделение на видинската болница "Св. Петка" има нужда от нова апаратура. Необходими са ЕКГ апарат и дефибрилатор, тъй като наличните са доста остарели, обясни временно завеждащият отделението д-р Борил Христов.
"Имаме нужда, и то много остра нужда, от ЕКГ и дефибрилатор. Тези, с които работим, все още издържат, но не се знае докога. В общи линии в нашето отделение е това - дефибрилаторът и ЕКГ-то, което е най-често употребяваната машина. Средната цена на ЕКГ-то е 2 500 лева, дефибрилаторът е 2 800 лева. На практика за нашата болница това са непосилни суми, но не са невъзможни."
Д-р Христов се надява новата апаратура да бъде закупена с помощта на дарители. Желание за подкрепа има от общински съветници и бизнесмени.
"Всички общински съветници при желание могат да направят дарения от възнагражденията си. Имаме обещания от частни фирми, имаме обещание от кмета на община Видин. Имаме одобрението на  кмета за подобряване на визията на отделението с 4 пейки, които ще бъдат поставени отвън. В момента отвън са сковани дъски, ще бъдат сложени нови пейки. Очаквам изпълнението, все пак в нашето отделение минава и царят, и пъдарят." 
29.12.2017, 09:38 часа
671 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha