Вдовец подпали дома си, поменувал починалата си жена

Вдовец подпали дома си, поменувал починалата си жена 87-годишен русенец е бил приет с обгаряния в УМБАЛ „Канев“, съобщиха огнеборци. Според полицията, възрастният вдовец подпалил сам апартамента си на първия етаж в бл. „Гребенец“. Мъжът запалил свещ в памет на починалата си съпруга.
Той отишъл в другата стая, но като излязъл, свещта паднала, подпалила покривката, а от нея пламъците се прехвърлили върху покъщнината. Възрастният мъж се опитал да потуши пожара, но не успял, а съседи позвънили на тел. 112.
Наложило се за времето от 17:34 до 18:55 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила се борили с пожара. Наложило се да бъдат 10 души, а стопанина на жилището бил откаран в болница, където бил настанен без опасност за живота. Пожарникарите са загасили запалването с около 300 л вода на площ около 50 кв. м. Унищожено е домашно имущество в едната от стаите, опушени са стени и таван. Изпратените на място екипи огнеборци потушили пожара. Възрастният мъж получил обгаряния и обгазяване, с линейка на Спешна помощ бил откаран в УМБАЛ „Канев“.
11.01.2018, 15:22 часа
867 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha