Монтанчанин обвини ченге за подхвърлена дрога, излъгал заради наркоман

Монтанчанин обвини ченге за подхвърлена дрога, излъгал заради наркоман Монтанчанин обвини в съда ченге, че е подхвърлило дрога в апартамента на негов приятел, научи BulNews.bg. Лъжата на А.И.Ц. обаче бързо била разкрита и след като осъдили авера му, бързо изправили и него на подсъдимата скамейка. Делото срещу мъжа се гледа преди дни в районния съд в Монтана където той си признал, че лъжесвидетелствал. За постъпката си А.И.Ц. бе осъден на 10 месеца пробация и 100 часа обществено полезен труд.
От документите по делото става ясно, че подсъдимият е с основно образование и е безработен. Той бил повикан от приятеля си в апартамента му, за да бъде свидетел, докато униформени go претърсват. По време на обиска в жилището му униформените намерили 3 топчета с марихуана с различно тегло и пакет от 357.20 грама канабис.
В показанията си по случая мъжът заявил, че дрогата била подхвърлена от служител на сектор „Криминална полиция“ при РУ Монтана. След разпит на друг свидетел обаче лъжата лъснала. Така станало ясно, че А.И.Ц. се опитал да преметне магистратите, че униформените се опитват да натопят авера му.
Истината излязла наяве и лъжецът понесъл последствията от действията си. Присъдата може да се обжалва или протестира пред окръжния съд в Монтана.
12.01.2018, 08:40 часа
3805 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha