28 физически лица са подали декларации по интернет в НАП-Враца

28 физически лица са подали декларации по интернет в НАП-Враца Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 година.
Досега в офис на НАП Враца 28 физически лица са подали по интернет декларациите си и могат да намалят данъка си с отстъпката от 5%, от тях 7 са подадени чрез ПИК.
От НАП напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите тази година изтича на 30 април, който е работен ден.
Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.
От началото на годината в офис Враца са подадени 45 заявления за издаване на персонален идентификационен код /ПИК/.
Справката за изплатени доходи извън трудов договор (подавана от самоосигуряващи се лица и предприятия) ще се подава по-рано от досега, а именно до 15 март, вместо до 30 април. Това ще даде възможност чрез е-услугите на НАП физическите лица да проверят преди да е изтекъл срокът за подаване на данъчни декларации, какви доходи от хонарари и други, различни от заплата са получили, което значително ще ги облекчи.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.  
12.01.2018, 10:35 часа
798 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha