Апел: Да помогнем на едно врачанско семейство да види детето си здраво

Апел: Да помогнем на едно врачанско семейство да види детето си здраво Врачанско семейство има нужда от подкрепата на добри хора, за да може да види детенцето си здраво, научи BulNews.bg.
Малката Цвети е на годинка и 4 месеца, доносено бебе, което при раждане се задушава и това има своите последствия. Крайната диагноза е левостранна хемипареза. Цвети не може да използва лявото краче и лявата ръчичка и не може да седи и проходи като всички здрави деца на нейната възраст.
Веднага след установяване на проблема, започва рехабилитация. Семейството всеки ден пътува до София, но процедурите не дават желания резултат. Тогава родителите на малкото момиченце отиват в клиника в Турция. Цвети посещава два пъти рехабилитация там и напредъкът е голям.
Но... заделените пари свършват. Всичко, което семейството може да продаде и използва, е направено..
В момента Цвети ходи на рехабилитация във Враца и в дома й идва рехабилитатор. Напредък обаче има само от начина на лечение в Турция. Семейството вижда, а и от клиниката уверяват, че Цвети ще се оправи, но трябва редовен курс там, за да проходи.
Родителите са съвсем близо до мечтата си, но без финансова възможност тя е неосъществима. Новата година семейството посреща с една единствена надеждата – детенцето им да получи шанс за нормален живот.
С един редовен курс на рехабилитация в Турция за около 6 месеца Цвети може да успее да се възстанови. Една процедура в Турция е с продължителност един час, като се правят общо 2 на ден. Цената е 350 турски лири. Тоест за ден рехабилитация са нужни 700 лири. Курсът на лечение е две седмици в месеца, което е около 7 000 лири или за месец са нужни 3 500 лева. За 6 месеца сумата е 21 000 лева.
„Ангели на доброто, имаме кауза, в която ви молим за помощ! Помощ, така необходима, за да може едно малко слънчице да има шанс за нормален живот. Колко малко е необходимо, а колко е далеч целта, когато вече си изразходил всичко, което имаш. И виждаш, че има напредък, а трябва да спреш, защото не можеш да си позволиш рехабилитация, там където ти дават надежда за детето ти…“, пишат близки на семейството, които са подели благотворителна кампания в помощ на Цвети.
Семейството търси помощ само и единствено за терапиите. За другите разходи ще помагат родителите и най-близките им приятели.
„Призоваваме ви, нека заедно да подадем ръка на Цвети и нейното семейство и да станем част от чудото едно дете да проходи“, апелират добрите хора.
Всеки, който има възможност да помогне, може да дари своята лепта на следната банкова сметка:
Банка ДСК
Титуляр
Цветозара Данаилова Йорданова
IBAN:BG75STSA93000024933075
STSABGSF
Тел: 0899571714 /Галина Величкова-майка/
Град Враца
 
14.01.2018, 09:30 часа
4953 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha