Ето защо мъжете трябва да спят голи

Ето защо мъжете трябва да спят голи Това е един от онези въпроси, отговорът на които е базиран предимно на личен вкус и предпочитание. Но не и в очите на науката. Според реални проучвания и статистически сведения, мъжете имат много какво да спечелят, както в здравословен, така и в интимен план, ако прекарват съня си освободени от каквато и да е форма на бельо.

Повече секс
Британска компания за чаршафи и спално бельо е провела проучване с 1000 свои потребители от мъжки пол, в което 60% от мъжете, които спят голи, са заявили, че се наслаждават на бурен и активен сексуален живот. Едва 38% от спящите с боксерки или слипове са могли да се похвалят със същото.

Завишена плодовитост
Изследване на университета в Станфорд, продължило повече от година и следяло здравето на 500 мъже, е установило, че спящите голи господа имат до 25% по-високо съдържание на сперматозоиди в семенната си течност. Причината най-вероятно е покачването на температура на тестисите, когато са притиснати по-близо до тялото при носенето на боксерки или слипове.

По-добър сън
Мъжете, които спят голи, се радват на по-дълъг и качествен сън, пише Men's Fitness, а причината отново е в температурата. Наличието на бельо по време на сън засяга начина, по който се охлажда тялото и не му позволява да поддържа балансирана температура през цялата нощ.

По-ниско кръвно
Спането гол предизвиква освобождаване на окситоцин - известен още като хормонът на любовта, който се произвежда, когато прегръщаме някого или правим секс. Окситоцинът е добре познат на медицината и има свойството да подсилва имунната система, да намалява нивата на стрес и да регулира кръвното налягане.
13.01.2018, 14:15 часа
2787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha