Армения забрани колите с десен волан

Армения забрани колите с десен волан От 1 април се забранява вносът и продажбата на автомобили с разположен отдясно волан на територията на Армения, съобщава агенция ARKA. Мярката се налага заради истински бум в търговията с коли, доставяни от страни с "обратно" движение. 
Според китайската агенция "Синхуа" миналата година в Армения са внесени поне 13 000 возила с десен волан, с което общият им брой по пътищата на страната е достигнал 36 000. Това е подтикнало правителството към противодействие. 
Властите се опасяват, че ако вносът на коли с "обратен" волан продължи с подобни ударни темпове, в даден момент може да се наложи да бъдат променяни правилата за движение по пътищата, което би било сложно и скъпо. Освен това арменското Министерство на транспорта, комуникациите и информационните технологии е излязло със становище, че такива автомобили са опасни за експлоатация. 
Арменците купуват най-много автомобили с десен волан, внесени от Япония. Колите от Страната на изгряващото слънце са предпочитани заради ниските им цени и доброто техническо състояние. 
14.01.2018, 14:15 часа
764 1
Коментари

Баце

14.01.2018, 14:50 часа
Ето едно рационално и умно решение, което за жалост нашите тикви няма да направят, но ще спират по-старите коли за да "дадат едно рамо" на търгашите вносители на нови. Ако това е пазарна икономика то аз съм Адам Смит.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha