Седмицата започва със сняг и студ

Седмицата започва със сняг и студ Със сняг и студ ще започне новата седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
През нощта снеговалежите в Западна България ще се усилят, а в Източна ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. 
Минималните температури ще от минус 8 градуса в североизточните райони до около и малко над нулата в крайните югозападни и по Южното Черноморие. 
На 15 януари времето ще бъде облачно, на много места в валежи от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без валежи. 
Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури в Северна България - между минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието - между минус 1 градуса и плюс 4 градуса, в София около минус 1 градус.
Над Черноморието ще има значителна облачност. Към края на деня и през нощта срещу вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. 
Максимални температури между нула и плюс четири градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през деня ще отслабне до 2 бала.
В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.
Във вторник сутринта все още на отделни места, главно в Северна България, е възможно да превали слаб сняг. Впоследствие валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът за кратко ще стихне. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са от плюс 2 до плюс 7 градуса. 
През нощта срещу сряда на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици. В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. Привечер от запад ще започнат валежи от дъжд.
14.01.2018, 15:00 часа
992 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha