Сто младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Сто младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост 100 души ще бъдат наети в община Ружинци по програма за младежка заетост. Така безработицата сред младежите до 29 годишна възраст ще бъде сведена до минимум, коментира кметът Александър Александров. Той допълни, че в програмата ще бъдат обхванати 90% от младежите, които отговарят на условията да бъдат включени в нея. Предвидени са и резерви. Утре ще бъдат подписани договорите и от петък младежите започват работа.
"Младежите са от почти всички населени места в общината, с изключение на село Динково, където няма регистрирани безработни, отговарящи на критериите за назначение. Първият им работен ден ще е петък, а на 18–и януари ще подпишат своите договори с Общината като техен работодател. Наетите по програмата ще бъдат общи работници. Ще изпълняват задачи, свързани с общественополезни дейности- поддръжка на гробищни паркове, улици, тротоари, площади, общински сгради и имоти“- каза кметът Александър Александров.
В края на миналата година бяха удължени с още осем месеца и договорите на 153-ма души в общината, които бяха наети по програма "Работа". Тя започна пилотно миналата година в общини с висока безработица от Северозапада./БНР
17.01.2018, 12:54 часа
603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha