Баба изхвърли спестяванията си през терасата

Баба изхвърли спестяванията си през терасата Поредна телефонна измама е регистрирала полицията във Видин през уикенда, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.
Вчера видинчанин сигнализирал на телефон 112, че баба му е станала жертва на ало-мафията. Между 12.30 и 13.00 часа 71-годишната жена получила на стационарния си телефон обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Той поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Жената стриктно изпълнила дадените й указания – събрала 700 лева и златни накити, завързала ги в найлонов плик и пуснала пакета от балкона на апартамента си.
Работата на разследващите продължава, по случая е образувано досъдебно производство.
Криминалисти за пореден път напомнят: „Полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции или задържане на извършители на престъпления. Никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица. Получите ли телефонно обаждане с искане за пари незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Никога не правете плащания, под какъвто и да било предлог, след поискани суми в телефонен разговор. 
22.01.2018, 08:20 часа
1040 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha