Видин е втори в кампания за "Най-четящ град на България"

Видин е втори в кампания за "Най-четящ град на България" Видин зае второ място в кампанията "Забавното четене". Тя се организира за пета поредна година от сайта "Аз детето" и столична библиотека.
Видин ежегодно е сред претендентите за "Най-четящ град на България", обясни директорът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Десислава Иванова.
"Тази година Видин и Русе си поделят второто място, но от съществуването на кампанията Видин ежегодно присъства сред градовете, борещи се за приза "Най-четящ град на България". През 2013 година малката читателка, 8-годишната тогава Ива Андреева, ученичка в първи клас, грабна наградата за най-млад читател. През 2014 година кампанията под наименованието тогава "Забавното лятно четен" гостува във Видин, след което доста се активизираха нашите читатели", допълни тя.
Класирането на участниците се изготвя след преброяване на децата, записали прочетените от тях книги в онлайн читателския дневник на сайта "Аз детето". Всяко дете може да участва с детски произведения от български и чужди автори, които не са от задължителните за изучаване в училище.
Тази година най-много книжки са прочели децата от Самоков. 
23.01.2018, 09:54 часа
1105 1
Коментари

История Книгова

23.01.2018, 20:05 часа
Милите видинчани , като са най-безработни , поне четат книги - браво на хората !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha