Делян Добрев удари Бойко Борисов и ГЕРБ, както БСП само би мечтала

Делян Добрев удари Бойко Борисов и ГЕРБ, както БСП само би мечтала Делян Добрев от ГЕРБ май има тайна договорка с БСП. Така изглежда поведението на депутата, който обикаля телевизиите да обяснява, че създадената от него политико-роднинска мрежа в Хасково била пример за подражание. И това в разгара на дебата в парламента за корупцията по високите етажи на властта.
Колкото повече бившият министър Добрев се обяснява, толкова повече и тези, които не обръщаха внимание на темата, вече са убедени, че в ГЕРБ има хора, които крадат като за световно.
Оказва се, че пипалата на ДелянДобревия дрийм тийм, които някои наричат октопод, стигат и до други градове. Например фирмата на родителите му „Визьор“ ООД е сключила договор с общината на Смолян за доставка на 700 тона пелети. Това не би било странно, ако не е известно, че само в Смолян има над 12 фирми, които предлагат пелети с високо качество на по-ниски цени. Освен това пелетите от Хасково до Смолян ще трябва да бъдат превозени от 30 ТИР-а на разстояние 150 км... Договорът е подписан от кмета на Смолян Николай Мелемов, който е от ГЕРБ. Това е само малък пример и един от многото. Но този пример доказва очевидното.
Премиерът Борисов буквално избяга от дебатите за корупция. Това сякаш окрили някои гербаджии да се развихрят в пленарна зала. И се получи мечешка услуга. Едни говориха за него като за Кралят Слънце и Иля Муромец. Други викаха разпалено от трибуната, че мутрите и трибуквени силови групировки са били използвани от БКП в началото на прехода, за да създадат фундаментите на голямата корупция. Тези гербаджии май са забравили, че техният лидер е бил част от точно такава групировка и че е напуснал МВР, защото не се е отказал от БКП. Същите забравиха също, че над половината гербаджии са комунисти. Колко са бивши е друг въпрос. А може и нарочно да го правят – кой знае… Формите на вътрешна съпротива срещу корупцията и вождизма са понякога странни. Милите дървояди.
Истеричните изяви на Делян Добрев, когото според някои, премиерът наричал „личният ми преводач“ по времето, когато беше министър, са особено ефективни в изобличаване на корупционните практики на управляващите по места. Защото освен Хасково лъснаха и схемите в Габрово, Силистра, Добрич и другаде. Защитните пледоарии на вицето Томислав Дончев, например, по адрес на кметицата Таня Христова само засилват и без това широко разпространените съмнения за топлината на връзката на двамата в града.
От БСП трябва да благодарят на гербаджии за непредизвиканата помощ. Левицата подходи доста плахо към разкриване факти и схеми на корупция. Никой не повдигна темата за горещата връзка на Борисов с Делян Пеевски, например. Нямаше я и темата за разгрома на КТБ и разграбването на активите на банката. Липсваха и въпроси за отказа на Борисов и служите да се разследва контрабандата на цигари от „Булгартабак“, чрез която, според турските служби, се финансират терористични организации. Нито дума не се чу и за липсата на разследване на мистерията с ЛУКойл, която не отчита печалби у нас, а всичко минава през фирма в Швейцария. Мистерия, която лишава страната от стотици милиони.
Никой не попита и за връзките на ГЕРБ, Борисов и Цветанов с убития бизнесмен Петър Христов от Велико Търново, който „по случайност“ печелил повечето обществени поръчки и споделял, че всеки, който иска да прави бизнес в България трябва да се съобразява с Пеевски.
По този начин голяма част от задкулисието, което ражда най-големите корупционни практики, остана скрита.
Все пак нека благодарим на Делян Добрев и тези като него, венцехвалят Вожда и толкова се престарават в отричането на корупцията, че привлякоха цялото внимание върху себе си. А и никой не се заблуждава, че всички тези схеми, мрежи, канали и пр. са възможни без одобрението на Борисов и Цветанов. Изводите се налагат сами. Да ги оставим да говорят – и без това са окупирали телевизиите и повечето медии. Колкото повече говорят, толкова повече лъсва истинският им образ.

Донка Димитрова/Фрог нюз
24.01.2018, 09:46 часа
5294 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha