Общинският съвет в Кула ще гласува бюджета в петък

Общинският съвет в Кула ще гласува бюджета в петък Редовно заседание на Общинския съвет в Кула ще се проведе в петък, 26 януари. Особено важен акцент на него е приемането на бюджета, който бе публично обсъден в началото на месеца и разгледан от комисиите към местния парламент. 3 800 000 лева е проектобюджетът на община Кула за настоящата година. 
Редица отчети и доклади по общински  програми и други планови документи ще разгледат съветниците, ще гласуват и планове за действие за новата година. Предстоят отчети по Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Кула, за извършените дейности по интеграция на малцинството за изминалата година, по Програмата за младежта в община Кула и съответно приемане на планове за действие за 2018 г.
В резюме отчетите от трите документа изглеждат така: намаляват все повече младежите в общината, въпреки усилията на местните власти да осигурят заетост, ангажименти, забавления и условия за развитие на младите хора; все повече се увеличават потребностите от социални услуги, насочени към стари хора и хора с увреждания, поради специфичния демографски статус на общината. Усилията за интегриране на жителите от малцинството също не са достатъчно удовлетворяващи, поради ниската мотивация, квалификация и нежеланието на самите представители да участват в живота и проблемите на общността.
На заседанието ще бъде предложен за гласуване и План за противодействие на тероризма, отчет за изпълнение на Решенията на Общинския съвет, както и други документи и въпроси./БНР
24.01.2018, 10:50 часа
1176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha