Турските власти задържаха група членове на ИД от шест различни страни

Турските власти задържаха група членове на ИД от шест различни страни Турските власти са задържали 14 заподозрени при антитерористични операции, извършени в страната, съобщават турски медии. Част от арестуваните са заподозрени за връзки с "Ислямска държава", като двама от тях са били издирвани с червена бюлетина от Интерпол.
По решение на съда 13 от задържаните при антитерористичните операции са поставени в предварителен арест, предава БТА.
При извършените акции са били задържани дванайсет души, които влезли на територията на Турция от Сирия, както и двама сирийци, които ги подпомагали.
Седем от задържаните са от Алжир, двама от Сирия, двама от Ирак, един е британски гражданин от марокански произход, един е от Холандия, а един е от Египет.
Единият от задържаните иракчани е лекар, който отговарял за сферата на здравеопазването в "Ислямска държава". В показанията си той потвърдил и за сътрудничество между сирийските кюрдски Сили за защита на народа/Партия на демократичния съюз (СЗН/ПДС) и "Ислямска държава" (ДАЕШ), твърди Бурса ТВ.
Турция разглежда както ДАЕШ, така и СЗН/ПДС като терористични организации, но кюрдската милиция бе водещ партньор на САЩ на терен в борбата на международната коалиция срещу ДАЕШ в Сирия.
24.01.2018, 11:18 часа
1680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha