БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция

БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция ПГ на „БСП за България" поиска спиране на гледането на Истанбулската конвенция в Народното събрание и референдум „за" и „против" нея. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предава „Фокус".
Нинова поиска истинска обществена дискусия. Тя добави, че към конвенцията не е приложен допълнителен доклад, който да каже какви закони трябва да се променят след ратифицирането ѝ.
„Внасяме подписи за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция - само народът може да каже своето мнение по създалата се ситуация", заяви Нинова.
Тя обясни, че необходимите подписи ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание в утрешния ден. Лидерът на БСП каза, че партията предлага въпросът на референдума да бъде „За" или против" сте ратификацията на Истанбулскака конвенция?".
Нинова заяви, че ако управляващите бързат и настояват и тази ратификация бъде направена, то тогава народът няма да може да се произнесе.
„Ние продължаваме с внасянето на закони, които изпълняват изискванията на Истанбулската конвенция, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е верният път, за да стане реалност борбата срещу това насилие. Ние сме твърдо против него и затова продължаваме да внасяме тези закони", каза Нинова и припомни, че ПГ на „БСП за България" вече внесе промени в Наказателния кодекс.
24.01.2018, 13:34 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha