Дрогирани младежи ограбиха таксиметров шофьор

Дрогирани младежи ограбиха таксиметров шофьор Четирима дрогирани младежи нападнаха и ограбиха таксиметров шофьор край Казанлък тази нощ. Нападателите са задържани за 24 часа във Второ РУ - Стара Загора.
Сигналът за престъплението е подаден 00,20 ч. в ОДМВР - Стара Загора.
Четиримата нападатели, които са на възраст между 15 и17 години, наели таксито от село Горно Черковище в посока Стара Загора. В района на село Змеево те заплашили 45-годишния шофьор с нож и го ударили. В суматохата мъжът загубил управление на автомобила и се блъснал в мантинелата. Момчетата му взели мобилния телефон, парите с които разполагал - 180 лева, и избягали.
Преминаващ шофьор подал сигнал към диспечер на таксиметровата фирма, собственик на таксито, за катастрофирала кола. На място веднага пристигнали колеги на шофьора и полиция. 
Полицаите бързо намерили младите нападатели - те били на около 300 метра от катастрофиралата кола и правели опит да си извикат друго такси, за да продължат към Стара Загора. 
Тест, направен на задържаните, е установил употреба на наркотични вещества, предаде Дарик.
Пострадалият водач е от казанлъшкото село Кънчево. Не е настанен в болница, но има наранявания и е много изплашен. 
В родното село на тийнейджърите Горно Черковище не са изненадани от бруталните действия на момчетата, чийто тартор бил 17-годишният Кристиян Ш. Той не учел и не работел. В момента изтърпявал наказание пробация за държане на наркотици и за шофиране без книжка след употреба на наркотици, съобщава "24 часа".
За него в Горно Черковище разказват, че бил единственото дете на родителите си. Родили го късно, затова и раснал разглезен. 
"Ако е пълнолетен, отдавна да е в затвора", смятат съселяните му. 
Другите участници в среднощния екшън били ученици, които използвали грипната ваканция, за да отидат да се забавляват в областния град. 
В село Горно Черковище същата вечер били направени и други поразии - били счупени прозорците на една от къщите и на паркиран пред нея автомобил, някой атакувал с камък и прозорче от вратата на кметството.
Съмненията на местните са, че същите младежи са вилняли из селото преди да си поръчат таксито, но това трябвало да се докаже. 
25.01.2018, 14:23 часа
718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha