Шофьорът на колата ковчег в Пловдив - с 16 глоби за нарушения на пътя

Шофьорът на колата ковчег в Пловдив - с 16 глоби за нарушения на пътя След тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха млад мъж на 21 г. и спътничката му на 20, борбата за живота на двамата пострадали продължава. По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче.
Mладежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. 
Водачът е син на жена, която работи в отдел „Регистрации” на „Пътна полиция” в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия.
Загиналият шофьор се занимавал с търговия. Той имал общо 16 фиша за 3-те години стаж зад волана. 10 от тях били за маловажни престъпления на пътя, сред които шофиране без обезопасителен колан и причиняване на ПТП заради неспазване на дистанция. Един от фишовете бил за превишена с 21 км/ч скорост на стойност 100 лв.
Предстои резултатите от експертизите да разкрият карал ли е под въздействието на алкохол или упойващи вещества в момента на сблъсъка с няколко вековни дървета, който коства няколко човешки живота. 
Темата коментира и рали шампионът Костадин Щерев. „Ще говоря като състезател, а не като експерт. Условията са били крайно неподходящи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 200 км/ч според мен”, посочи Той. Състезателят отбеляза, че не се вижда спирачен път на мястото на инцидента, а гумите били некачествени. Според него загиналият шофьор е нямал никакво време за реакция, предвид скоростта, с която се е движел. „Докато си помисли, той вече е минал 60 м”, посочи Щерев. Според рали пилота през първите 5 години от стажа на младите шофьори трябва да са ограничени мощностите на автомобилите, които са им разрешени.
До мястото на инцидента има светофар, който обаче мига само в жълта предупредителна светлина, за да напомни, че предстои кръстовище. „Още с изграждането му беше направен два пъти опит този светофар да заработи. Това не се случи поради по молба на КАТ и след много сигнали от граждани. Сега светофарът мига в жълто, което не означава, че не работи – дава индикации на водачите да са по-съсредоточени и да намалят скоростта”, заяви директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов. Според него поставянето на изкуствени неравности няма да реши проблема на участъка. По думите му на булеварда трябва да се сложи камера за скорост.
14.05.2024, 09:09 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha