Вижте какви специалности иска бизнесът в Монтана от бъдещия колеж

Вижте какви специалности иска бизнесът в Монтана от бъдещия колеж Поредна среща с представители на бизнеса, средните училища и регионалното управление на образованието за създаване на Държавен професионален колеж в Монтана организира областният управител Росен Белчев.
Дискусията продължи повече от час, като предстои систематизиране на предложенията, които направиха участниците и стартиране на процедурата пред Министерството на образованието и науката. 
По време на дискусията Белчев подчерта предимствата на обучението в бъдещия колеж. Сред тях са избор на форма на обучение - вечерно, задочно, дистанционно и възможност за продължаване на образованието с набраните кредити в колежа.
Представител на бизнеса в областния град - Крум Христов от фирма БКК настоя, определянето на специалностите в колежа да стане на база нуждите на местните предприятия от определени специалисти.
Предложението му бе подкрепено от редица други фирми в Монтана, както и от регионалната занаятчийска камара и Търговско промишлена палата. Част от тях поискаха специалности свързани с компютърни мрежи, техник автоматизирани и роботизирани системи и машинен техник.
В края на срещата стана ясно, че работата по създаването в Монтана на първия държавен професионален колеж в страната продължава.
25.01.2018, 16:08 часа
3014 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha