Любопитна прогноза за времето днес - 27 януари

Любопитна прогноза за времето днес - 27 януари Днес (27 януари) времето ще се задържи предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 1° и 4° в Северна и между 3° и 8° в Южна България.
Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитиран от агенция "Фокус".
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - още малко ще се повиши. По Черноморието на места ще има мъгла или ниска облачност, като временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд. Почти тихо време. Максимални температури на въздуха: 4-5°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, по билата до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около 0°.
И през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. В неделя ще се появи северозападен вятър, до края на деня ще се усили до умерен, а в началото на следващата седмица временно ще е силен. Бързо ще се затопли; минималните температури вече ще са близки до 0°, а максималните - близки до 10°.
27.01.2018, 08:00 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha