Синята зона във Враца скара общинските съветници, поискаха отмяната й

Синята зона във Враца скара общинските съветници, поискаха отмяната й Предложение за промяна на синята зона във Враца вчера скара общинските съветници, видя BulNews.bg. Владислава Лакова внесе докладна да се обособят допълнителни места за паркиране на хората с увреждания, тъй като в момента те са недостатъчни.
Коментарите по темата веднага заваляха. Пръв в словестната схватка се впусна червеният съветник Иван Иванов, който припомни, че целта на въвеждането на платеното паркиране във Враца през 2008 година била да се подобри трафикът и да се сложи ред в безразборното паркиране. По думите му обаче нещата не само не се променили към по-добро, а напротив - положението станало още по-трагично. Той осъди политиката на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“, което отговаря за синята зона, че не поема никакви гаранции за колите в зоната, въпреки заплатената такса. Иванов припомни, че с приходите от платеното паркиране е трябвало да се създадат нови подземни паркинги, но и това не станало. Затова той предложи таксата за престой в синята зона да бъде напълно отменена.
Становището му бе подкрепено от д-р Здравко Златев, който бе категоричен синята зона „изключително много пречи на врачани“.
Председателят на общинския съвет Румен Антов заяви, че няма как да бъде гласувано предложението, защото ще е в разрез с правилника, но може да бъде внесена за гласуване наредба, която отменя досегашната. 
31.01.2018, 08:40 часа
3416 2
Коментари

ъ

01.03.2018, 21:46 часа
Както винаги тия от бсп са пълни олигофрани.Много си е добра синята зона.

синя,жълта и зелена

31.01.2018, 13:45 часа
Не само че не трябва да бъде премахвана , а дори трябва да се разшири в рамките на целия град.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha