Мъжът, прегазил Ангел в Катуница, издъхна в затвора

Мъжът, прегазил Ангел в Катуница, издъхна в затвора 62-годишният Симеон Йосифов, който на 23 септември 2011 г. прегази и уби 19-годишния Ангел Петров при размириците в Катуница, е починал в затвора.
На 29 януари т.г. на Йосифов му прилошало. Казал на съкилийниците му, че му е зле и те сигнализирали охраната. Когато лекарят пристигнал в килията обаче мъжът вече бил издъхнал, съобщи "Трафик Нюз". 
Симеон Йосифов излежаваше 15-годишната си присъда за убийството на Ангел в пловдивския затвор. Мъжът бе близък до фамилията на Кирил Рашков - Цар Киро.  
"Не се радвам, защото моят син вече го няма. Нищо не е в състояние да затвори раната ми", каза пред "24 часа" Атанас Петров, баща на загиналия Ангел. Кметът на Катуница Красимир Юруков е категоричен, че местните хора никога няма да забравят и да простят случилото се. По думите му Ангел е бил голям спортист, републикански шампион по карате.
Във фаталната вечер на 23 септември 2011 г. Симеон Йосифов бил повикан от дъщерята на Цар Киро - Събка, заедно с други роми от пловдивското гето "Столипиново", за да сплашат местни хора, които били в конфликт с баща й. Един от тях е вуйчото на 19-годишния Ангел - Веселин Христов. Докато обикаляли улиците на Катуница, Йосифов, който управлявал микробус, прегази младежа. Ангел загина на място. 
Убийството на момчето предизвика серия от граждански конфликти и протести в цялата страна срещу фамилията на ромския бос. Част от имотите на фамилията Рашкови в Катуница бяха подпалени, а имуществото им изпотрошено. На следващия ден от силното вълнение почина и 17-годишният Павел Толев, който бе с болно сърце. 
Всяка година жителите на Катуница почитат паметта на двете момчета с шествия. 
31.01.2018, 11:20 часа
1095 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha