"Видабаскет" записа драматичен успех у дома срещу "Балкан" /снимки/

"Видабаскет" записа драматичен успех у дома срещу "Балкан" /снимки/ "Видабаскет" записа драматична победа във Втората шестица на мъжката А група. Тимът спечели у дома срещу "Балкан" II с 66:64. Двубоят бе оспорван, а победителят не бе известен до последно.
Tова е първа победа за "Видабаскет" в този етап от шампионата. Тимът има и една загуба, но е и с мач по-малко. Съперникът му е с баланс 1-2. В следващия кръг "Видабаскет" гостува на "Рилски спортист" II, докато "Балкан" II приема ЦСКА.
Началото на мача бе сравнително равностойно с леко предимство на домакините, които поведоха с 18-17 след десет минути игра. През втория период обаче баскетболистите на Венцислав Стоев взеха инициативата и на почивката се оттеглиха с преднина от 8 точки.
"Видабаскет" започна много силно второто полувреме и след серия от 12-2 отново излезе напред в резултата, а преди заключителната четвърт водеше с 50-46. В последната част Балкан -2 опита да обърне развоя на мача, но без успех.
Теодор Николов отбеляза 23 точки за победителите. С 18 е Юлиян Цветанов, а 10 има Калоян Петров.
В отсъствието на двама от ключовите играчи на „зелените“ – Радослав Кочев и Здравко Христов, най-резултатен за тима бе Александър Илиев със 17 точки. Мартин Георгиев вкара 13 и овладя 10 борби. С по 10 точки са РуменВасилев (плюс 11 борби) и Кристиян Иванов.
04.02.2018, 18:52 часа
845 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha