Вижте кога ще изберат наследник на Ценко Чоков в Галиче

Вижте кога ще изберат наследник на Ценко Чоков в Галиче Най-рано през май се очаква да бъдат насрочени избори за нов кмет на размирното село Галиче, научи BulNews.bg. Досегашният управник Ценко Чоков беше официално свален от поста с решение на ВАС, след като, бе арестуван преди почти 2 години за ръководене на престъпна група за рекет, лихварство и саморазправа с длъжници.
Фактически Галиче функционира без кмет, откакто Чоков бе арестуван. През тези 2 години за административните дела в селото се грижел служител на община Бяла Слатина. Той обаче не можеше да изпълнява в пълнота функциите на Чоков, защото няма правомощията да заверява нотариални актове.
„Срещахме временно затруднения, тъй като хората трябваше да пътуват до съседни села, или да идват до общинската администрация за издаване на удостоверения за наследници и други нотариални документи“, призна кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков.
След окончателното падане на Чоков от власт се очаква в бърз порядък да се събере общинската избирателна комисия, която да вземе решение за иницииране на частични местни избори. То трябва да се гласува на редовно заседание на общинския съвет в Бяла Слатина, след което да се изпрати на президента. Той на свой ред ще назначи дати за вота в Галиче. 
Междувременно още не е ясно дали ще се назначи временно изпълняващ длъжността кмет на селото до избирането на приемник на Ценко Чоков.
07.02.2018, 14:36 часа
2509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha