Героите на Враца! Вижте спасителите, които се бориха с урагана в събота /снимки/

Героите на Враца! Вижте спасителите, които се бориха с урагана в събота /снимки/ Когато природата се разбунтува, хората остават безсилни пред нейната стихийна сила. Но именно в най-тежките моменти изпъкват онези, които с риск за собствения си живот се борят, за да спасят съгражданите си.
Когато в събота Враца беше връхлетяна от най-голямото бедствие в новата си история, на помощ се притекоха служителите на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. През целия ден те се бориха с невижданата стихия, застрашавайки собственото си здраве, за да помогнат на врачани, видяха още тогава репортерите на BulNews.bg.
Служителите, които реагираха светкавично на над 30 сигнала, смятат, че действията им не са героизъм, а част от работата им. За тях в подобни моменти е най-важно да се действа бързо и адекватно. Те не се замислят за риска, а действат без страх. По тази причина решихме да ви покажем кои личности се превърнаха в героите на Враца.
На работа в критичния ден била IV дежурна група в службата, предвождана от началник Людмил Гешев, който е най-възрастният пожарникар в областта. Цели 38 години той се бори със стихиите и умело предава хъса и любовта си към работата на младите по-младите си колеги. На 3 февруари Гешев е ръководил три екипа с командири Борислав Трифонов, Андрей Бановски, Георги Лазаров, Стоян Илиевски. Водачи на специалните автомобили пък са били Венелин Савов и Венелин Ангелов, като рамо до рамо с тях срещу стихията били и Симеон Симеонов и Константин Димитров. Десетките сигнали в обслужващия център пък са получавани и разпределяни от Галина Гергова /диспечер/, като на помощ й се притекъл Чавдар Станчев.
Началникът на пожарната Тодор Гоцев заяви пред наш репортер, че е горд с работата на служителите си, които не подвили крак до късните часове на съботната нощ. Той разказа, че сигналите на тел. 112 постъпвали един след друг. Спасителите е трябвало да се справят с безбройните поражения от силния вятър. Основно огнеборците отстранявали паднали и опасни дървета, премахвали рискови ламарини и билбордове из целия град. На сърцатите мъже се наложило да гасят и два големи пожара. Именно заради неуморните им усилия в кризисната ситуация, пострадалите във стихийния ден са едва двама, макар че подобни бури нерядко взимат и жертви.  
Не само гражданите обаче били изложени на риск под мощта на урагана. Самите спасителни екипи цял ден били подложени на постоянни опасности. Към тях непрестанно летели със страшна сила ламарини, заплашващи да се стоварят върху им, докато изпълнявали служебните си задължения. Клоните, които трябвало да отстранят, за да не паднат върху съгражданите им, поддавали под тежестта им. Святкащите жици над главите им се поклащали застрашително от силния вятър, но за щастие не се стигнало до инциденти.
Благодарение на своя професионализъм и отдаденост на призванието им, пожарникарите се справили с бедствието и могат гордо да се наредят сред героите на Враца.
08.02.2018, 08:40 часа
14998 7
Коментари

nsa

09.02.2018, 17:18 часа
Тяхната работа е рискова точно колкото на всеки друг човек.

до Ха

09.02.2018, 09:59 часа
по-добре белот вместо разни такива природни бедствия! да ти се не налага да ти работат тия момчетия, че тогава друга песен ша пееш! А ага идат да гасат пожар и гръмне неко газова бутилка, тогава сметка ли пак ша им прайш на заплатите?

kaka kior fi666eko

08.02.2018, 23:55 часа
seki trud trebva da e zaplaten, osven ako nema laga I izmama v sistemata ili ...

до "ха"

08.02.2018, 22:58 часа
да не се случва...пустия ветър да се завърти и да ти влезе МОЩНО отзад....,и тогава им сметни заплатите...

хаха

08.02.2018, 19:00 часа
снимайте истинските спасители - на снимката има хора, дето въобще не са били на работа в събота. къде са пожарникарите за които пишете

ха

08.02.2018, 17:35 часа
да чест и уважение, че пусти ветар им прекъсна белота.. да вземат бонус предлагам и да им вдигнат заплатите и като се пенсионират на 45 години да им дадат 50 заплати..

toko

08.02.2018, 15:56 часа
ЧЕСТ и УВАЖЕНИЕ за тези МЪЖЕ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha