Протестиращи отново блокираха международния път Е-79 край Видин

Протестиращи отново блокираха международния път Е-79 край Видин Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, съобщава „Фокус". Протестът се провежда за трета поредна събота с искане за незабавно решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан.
След като оставиха колите си в локални пътни участъци край шосето протестиращите се събраха на паркинга пред бившите химически заводи при изхода на града в посока София. Посрещна ги колона от полицаи и жандармеристи, които трябваше да ги спрат, за да не блокират пътя. Без да се стига до сблъсъци протестиращите заобиколиха служителите на реда и излязоха на главен път Е-79, който към момента е блокиран и преминаването по него е преустановено.
От областната управа вече обявиха, че протестите са незаконни, а от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път, допълва БНТ. Още следващия месец ще стартира процедурата по избор на изпълнител за направлението Мездра - Ботевград, а през втората половина на годината и за участъка на територията на Видинска област.
Ще започне и предпроектно проучване за тунел под Петрохан. Организаторите на протеста от Гражданско обединение „Единни за промяна" казват, че не вярват на обещания, и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021 година.
10.02.2018, 13:11 часа
1044 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha