Романтична вечеря е най-популярният подарък за Св. Валентин

Романтична вечеря е най-популярният подарък за Св. Валентин Най-сигурният път към сърцето на любимия човек минава през стомаха – вечеря навън е най-популярният подарък за Св. Валентин според скорошно проучване на Mastercard Love Index. На второ място в изследването е подарък – пътуване за деня на влюбените.
Средствата, похарчени за доскоро традиционни за Св. Валентин подаръци като цветя се понижава с 3%, въпреки че броят трансакции се е увеличил с 14%, което показва, че когато става въпрос за символите на романтиката, дори едно цвете може да означава много повече от голям букет. Подобна е ситуацията и при бижутата – похарчените средства намаляват с 9%, но трансакциите се увеличават с 10% спрямо 2015 г.Изследването, което анализира поведението при пазаруване в над 200 територии по света, посочва и бъдещите тенденции при покупките за Св. Валентин.
Тенденцията за онлайн пазаруване за празника се увеличава, сочи проучването. Данните доказват развитието на „икономика на преживяванията“, която се движи от стремежа към щастие чрез създаването на емоционални моменти, а не през закупуването на материални подаръци.
„Да обградиш с внимание любимия човек за Деня на Св. Валентин продължава да бъде актуално сред двойките. Данните от нашето проучване показват, че докато хората все още купуват традиционни подаръци, все повече се засилва тенденцията да подариш незабравими съвместни мигове“, споделя Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.
12.02.2018, 11:27 часа
1126 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha