Окончателно! Йоско Костинбродския оправдан за стрелбата по Киро Японеца

Окончателно! Йоско Костинбродския оправдан за стрелбата по Киро Японеца Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, който е в неизвестност от 2014 г., и съратникът му Ивайло Симеонов-Богьовеца са невинни за стрелбата по Кирил Киров-Киро Японеца, станала през юни 2003 г. Това е решил окончателно вчера състав на Върховния касационен съд (ВКС), който потвърждава присъдите им от апелативната инстанция.
На 12 юни 2003 г. маскирани стреляха по него от пистов мотор. Японеца обаче извади късмет - куршумите се забиха в седалката на мерцедеса му и в бронежилетка, която носел, защото 2-ма души го предупредили, че има поръчка за убийството му.
Освен за опита за убийство Йоско бе обвинен, че е бил тартор на банда за убийства, отвличания и търговия с дрога през 2003-2010 г. "На базата на събраните и проверени доказателствени източници, анализирани поотделно и съпоставени помежду си, двете решаващи по фактите съдебни инстанции са направили извода, че те не са достатъчни, за да се приеме по несъмнен начин, през инкриминирания с обвинителния акт период от време, съпричастността на подсъдимия Йосифов, като организатор и ръководител на организирана престъпна група, както и участието в нея на останалите подсъдими", категорични са съдиите Красимир Харалампиев, Милена Панева и Мая Цонева. Те потвърждават невинността по обвиненията за престъпна група на Йоско, Богьовеца, Вергил Славов, Мариан Атанасов и Александър Йорданов.
13.02.2018, 14:17 часа
3257 1
Коментари

Нема начин просто

14.02.2018, 09:47 часа
Явно работи за НЯКОЙ доооста ГОЛЯМ.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha