Осиновиха 5 бездомни кучета в Лом, десетки други търсят стопани

Осиновиха 5 бездомни кучета в Лом, десетки други търсят стопани ​Пет бездомни кучета, скитали по улиците на Лом, вече си имат стопани и покрив. Близо 100 други пък са обезпаразитени и кастрирани, съобщиха от крайдунавската община. 
Миналата година местната управа заедно с Дружеството за защита на животните "Лом 2003" обяви кампания за осиновяване на улични кучета. Грижовни хора прибрали в домовете си пет от многобройните групи четирикраки скитници. 
По договор с ветеринарен специалист пък през миналата година 94 от опашатите клошари са били заловени, кастрирани, обезпаразитени и маркирани. След това обаче животните отново са били пуснати по улиците на града. 
От години Лом има сериозен проблем с бездомните кучета, които се увеличават, а на места даже образуват глутници. Общината е определила терен за строеж на приют за четирикраките бездомници, но липсата на средства блокира реализацията на проекта. 
Според експерти само залавянето, настаняването и отглеждането на 20-30 кучета в приюта ще струва около 100 000 лева годишно. Проблем в крайдунавската община е и нежеланието на много от стопаните да декларират домашните си любимци. Миналата година само 30 граждани са обявили, че отглеждат куче и са платили таксата от 10 лева. 
16.02.2018, 16:56 часа
1167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha