Борците на "Ботев 93" взеха 8 медала от Държавния личен шампионат в Сливен

Борците на "Ботев 93" взеха 8 медала от Държавния личен шампионат в Сливен Спортист №1 на Враца Йоан Димитров доказа класата си в държавното лично първенство по борба класически стил за мъже. В Сливен той стана шампион при 87-килограмови, побеждавайки във финала Владимир Стойчев от НСА-"Академик" /София/. Димитров заслужи и приза за най-техничен състезател в надпреварата. Съотборникът му Мариян Маринов пък дели третото място в категорията със Станислав Кънев от "Берое" /Стара Загора/.
Злато спечели и едно от най-новите попълнения във врачанския клуб. Николай Вичев триумфира при 63-килограмовите. За титлата той се пребори със Севгин Мехмед от "Локомотив-93" /Варна/. На 3-то място са Георги Тодоров от "Ботев 93" и Никълъс Сулев от столичния "Левски".
Спортист №1 на Монтана защити реномето на местната школа. Той стана шампион в категория 67 кг след успех срещу Нестър Нестъров от НСА-"Академик". Николай Иванов от Враца е 8-ми. Съотборникът му в "Ботев 93" Герги Берчев се задови със среброто при 72-килограмовите, след като във финала отстъпи от арменеца Айк Мнацканян от "Миньор" /Перник/. Стоян Кубатов и Едуард Евтимов от врачанския клуб пък са съответно 7-ми и 21-ви. В категория 82 кг бронзови медалисти са Кристиян Илиев и Светослав Николов от "Ботев 93", Росиан Дермански е 7-ми, а Илиян Георгиев - 13-ти.
Димитър Стойчев от Монтана и Стилиян Найденов от Враца делят 5-то място при 77-килограмовите, където Габриел Иванов от "Слава" е 9-ти. Съотборникът му Стефан Григоров е 7-ми в категория 55 кг. На същото място при най-тежките /130 кг/ е Сергей Велев от "Ботев 93", а на 12-та позиция при 97-килограмовите е Даниел Банков.
При жените в свободния стил дебютантката от врачанския клуб Каролина Василева стана вицешампионка. Във финала на категория 72 кг тя загуби от Габриела Гигова от "Юнак-Локомотив" /Русе/. При 50-килограмовите Бойка Иванова от "Ботев 93" е 7-ма. Бившата възпитаничка на клуба и настояща състезателка на "Левски" Мими Христова сгази конкуренцията в категория 59 кг. В спора за златото тя се наложи над Биляна Дудова от "Юнак-Локомотив" /Русе/. Видинчанката Боряна Борисова от НСА-"Академик" пак е шампионка при 76-килограмовите, след като надви съотборничката си Денислава Димитрова.
16.02.2018, 18:21 часа
2327 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha