ЦРУ и ФБР: не използвайте Huawei и ZTE смартфони

ЦРУ и ФБР: не използвайте Huawei и ZTE смартфони Една от най-големите обществени тайни на модерното време безспорно е фактът, че технологичните гиганти и правителствата разполагат с най-различни механизми за подслушване и следене, благодарение на всевъзможните електронни устройства, които ни заобикалят.
Тази седмица обаче стана ясно, че проблемът дори не може да се нарече тайна, след като ръководителите на шест американски агенции за разузнаване, сред които ЦРУ и ФБР, направиха публично изявление по въпроса.
По време на среща в американския сенат бе обявено, че западното общество е важно да избягва ползването на Huawei и ZTE смартфони, тъй като те представляват своеобразни подслушвателни устройства за китайското правителство.
Лидерите подчертаха, че основателят на компанията Huawei е инженер, който преди време е бил част от управляващата партия в Китай. Директорът на ФБР Крис Рей съобщи, че е крайно притеснен за способността на китайското правителство незабелязано да събира и достига до личните данни на хиляди американци и европейци.
Американското правителство многократно е опитвало да попречи на Huawei да навлезе на западния пазар, а в момента се обсъжда и закон, с който да се забрани на държавни служители да ползват въпросните смартфони.
18.02.2018, 12:06 часа
834 1
Коментари

Нали така

18.02.2018, 14:47 часа
Използвайте Епъл за да ви слушаме само ние ;-)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha