Близки на убитата от дрогиран шофьор жена в Търнава излязоха на протест

Близки на убитата от дрогиран шофьор жена в Търнава излязоха на протест Близки на бременната жена, премазана от дрогиран шофьор във врачанското село Търнава се съмняват, че шофьорът ще бъде санкциониран и излязоха на протест.  
Припомняме, че преди няколко дни 19-годишния шофьор Пламен уби млада жена, като помете нея и свекърва й на тротоар във врачанското село. 
Дрогираният младеж изгуби управлението над „Пежо” в понеделник следобед, заби се първо в бетонен стълб на главната улица в Търнава, а след това прегази на тротоара 35-годишната Миглена Данчева и 58-годишната й свекърва Румяна Шибилева. По-младата жена почина от тежките си рани в линейката на път за спешния център в Бяла Слатина.
Загиналата жена, която била бременна с третото си дете, бе погребана от близки и роднини в четвъртък, а огорчените й близки споделиха, че нито шофьора убиец, нито някой от семейството му са изразили съжаление за смъртта на Миглена пред опечалените и са предпочели да се скрият зад високата ограда на дома си в Търнава.
От прокуратурата обясниха, че все още няма повдигнато обвинение срещу шофьора, чака се съдебно-медицинската експертиза на починалата жена, както и автотехническата експертиза. Има заведено досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Момчето не е осъждано до този момент.
Кметът на село Търнава обясни, че има и други инциденти на главния път и то със смъртни случаи.  От общината са настоявали за „полегнали полицаи”, засилено полицейско присъствие, както и камери за видеонаблюдение.
19.02.2018, 09:32 часа
6213 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha