Ценко Чоков не се предава! Готви се да участва в изборите за кмет на Галиче

Ценко Чоков не се предава! Готви се да участва в изборите за кмет на Галиче Скандалният бивш кмет на Галиче Ценко Чоков може пак да седне на престола си. Въпреки че ВАС го отстрани окончателно от поста, той може да се кандидатира отново на местните избори, които ще се проведат в селото в края на май. Нещо повече, подсъдимият за тартор на банда за рекет и тормоз смята да участва в надпреварата като независим кандидат, научи още "България Днес".
Законът не може да спре Чоков, тъй като той не изтърпява наказание лишаване от свобода и отговаря на всички останали условия. Делото срещу него и малкия му син Мартин се точи повече от 2 години, като разпитите на пострадалите свидетели приключиха през януари. Оттогава досега скандалният екскмет не се чувства достатъчно добре здравословно, за да даде обяснения по обвиненията и този етап на процеса да бъде приключен с някакво решение. Чоков е категоричен, че има какво да каже, но в момента просто умът му не е бистър заради болежките. Магистратите трябваше да го чуят, за да могат да се произнесат на 22 януари, но
това не се случи, защото на едно от заседанията, Чоков бе докаран с линейка пред спецсъда. Той твърди, че не може да ходи и от известно време не се помещава в килия, а в болницата към Софийския затвор.
На следващото заседание Чоков вдигна висока температура и не се смяташе за достатъчно адекватен, за да се защити пред магистратите. Затова и обясненията му бяха отложени за пореден път.
Делото ще продължи в края на февруари.
Заедно с Ценко и Мартин Чокови по делото са подсъдими още шестима души. Те са участвали в рекета, отвличания и тормоз на над 40 души от селото. Някои от пострадалите отдавна напуснаха България, а други се отказаха от показанията си, но по-голямата част от потърпевшите все пак бяха изслушани пред съдия.
Окончателната присъда на Чоков и сие няма как да бъде чута до май, за когато са нарочените изборите в Галиче. Ако бъде провъзгласен за невинен - прокуратурата ще обжалва. Ако бъде признат за виновен - ще жалят адвокатите му. Така сагата ще се точи още поне година.
Другите дела срещу Ценко Чоков приключиха в негова полза. Районният съд в Бяла Слатина го оправда за документна измама. Въпреки настояването на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на разследването срещу екскмета тричленен състав на Софийския апелативен съд зае страната на Чоков.
Още в първите дни на януари т.г. и по-малкият син на Ценко Чоков бе оправдан за побой над негов съселянин, нанесен по хулигански и расистки подбуди според обвинението. Врачанският съд е категоричен, че няма достатъчно доказателства Мартин да е нападал Радослав Илиев през януари 2016 година.
Мартин и брат му Спас бяха оправдани и по дело за меле от 2014 година. Прокуратурата твърдеше, че двамата братя с още три момчета са пребили зверски Венислав Николов. Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря. Към него постепенно са присъединили и другите обвиняеми. През 2016 година всички те бяха обявени за невинни.
Големият син на Чоков – Спас, се забърка в скандал и наскоро, когато пак бе свързван с меле в дискотека в Козлодуй. Малко след като мълвата се разпространи, пострадалите заявиха, че няма да подават жалби и че със Спас са в добри отношения.
Така Спас остава един от сигурните кандидати за нов кмет на Галиче към момента.
20.02.2018, 08:41 часа
5992 3
Коментари

Цене Уестия

20.02.2018, 21:23 часа
Ценоо ми едеш парафиновеа УЙ

кога ли?

20.02.2018, 13:47 часа
кога ли и ценко ше си доеде лебеца заради толко народ къде е разплакал...

Пропаднааме

20.02.2018, 09:17 часа
Е то половината депутати и някой министри даже са за затвор, ама нагло седят в парламента и даже ни поучават, ама иначе Ценко им е проблема.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha