Условна присъда получи шофьор, прегазил 70-годишен дядо в Монтанско

Условна присъда получи шофьор, прегазил 70-годишен дядо в Монтанско Шофьор получи условна присъда за това, че през 2015 година е прегазил 70-годишен дядо. 
Инцидентът станал на 29 март 2015 година в монтанското село Долна Рикса. Преминаващи през селото автомобили забелязали неподвижно тяло на пътното платно на улица "Първа". Подаден е сигнал на телефон 112. Пристигналите на мястото лекари установили, че човекът е мъртъв. Мъжът е 70-годишен жител С. А . С. на Долна Рикса. След направената му аутопсия станало ясно, че дядото е убит от автомобил. По тялото му са открити множество травми - счупени ребра и тежка рана на главата. Незабавно полицията започнала да издирва шофьора и колата, станали причина за нещастния инцидент.
Установено е, че възрастният мъж е блъснат около 20 часа. Зад волана на "Мазда"-та убиец е стоял 47-годишен мъж от същото село. При огледа на автомобила, който бил без номера, полицаите са открили следи от удара.
За това си деяние шофьорът К.Г.К. получил  една година лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години от магистратите от Монтанският окръжен съд. Той бил без книжка и карал с несъобразена с пътните условия скорост и по непредпазливост причинил смъртта на дядото.
Присъдата може да се обжалва.
20.02.2018, 13:20 часа
928 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha