Скандал в "Червена чета Радецки", искат ново общо събрание

Скандал в "Червена чета Радецки", искат ново общо събрание Скандал се заформи във фен клуба на ЦСКА "Червена Чета Радецки” в Козлодуй, заради избора на ново ръководство на клуба. Заради редицата разногласия, един от дейните членове Бисер Митков е подал оставка и обвини смененият на заседание на Управителния съвет (УС) председател Алекси Христов в заплахи и дори физическа агресия. Самият Алекси Христов отрече и нарече клевети твърденията, като обясни, че новият УС не е регистриран още в съда и че вече има брожения и подписка заради несъгласие с решенията на ръководството и с искане за свикване на ново Общо събрание на клуба.
„По устав новият председател на УС се избира на първото заседание на новия УС, което се състоя на 6 февруари. На него бяха взети следните решения. За протоколиращ на заседанията с пълно единодушие бе избран Мирослав Вашков. За председател на Управителния съвет отново с пълно единодушие бе избран Иван Гризанов, за зам.-председател, с пълно единодушие бе избран Динчо Стефанов, а за почетен председател бе избран Милко Торбов. Възложи се на мен, Бисер Митков, да подготвя и внеса документите за регистрация на новия УС в Окръжен съд – Враца. Аз изпълних решението и подготвих документите за съда. Предал съм ги на Динчо Стефанов. Вследствие на нападки и обвинения към мен от страна на Алекси и още 7-8 човека, включително и с физическа саморазправа, на 8-ми февруари, аз подадох оставка от УС и напуснах Червена Чета „Радецки”, с цел да може новият УС да работи спокойно. Защото явно някои хора не харесват това, че не си мълча пред проблемите и че повдигнах въпроса с проблемите. Те явно искат така да останат замаскирани, но аз не съм такъв човек и затова напуснах, за да освободя новия Управителен съвет от това напрежение”, категоричен е Бисер Митков.
Алекси Христов от своя страна, не отрече твърденията на Митков, че е избран нов Управителен съвет, обаче обясни, че тъй като той не е регистриран в Окръжния съд във Враца, все още легитимно е старото ръководство.
„Да, той правилно е казал, че се е провело събрание. Избран е нов Управителен съвет, който не е регистриран във врачанския Окръжен съд, което означава, че в момента ръководните функции на фен клуба се изпълняват от стария Управителен съвет. Докато не се регистрира новият, аз съм все още председател на Червена Чета „Радецки”. Не възнамерявам да коментирам Бисер Митков. Само бих искал да уточня, че нападки и физическа саморазправа от моя страна и наши членове към него не е имало и това е поредната грозна клевета. В момента тече подписка за свикване на ново Общо събрание, на което ще се избере нов Управителен съвет. Подписката е инициирана, заради недоволство от 1/3 от членовете на фен клуба. Смятам, че след избора на нов УС фен клубът ще продължи да върви по своя път, по който е поел преди три години и половина, със или без Бисер Митков. Това означава, че Червена Чета „Радецки” ще следва и развива своята дейност, която се състои в пълна подкрепа на любимия отбор, организиране на детския турнир, на който спортуват около 100-120 деца, както и взимане на участие в различни инициативи свързани със спорта и социалния живот в града. Вярвам, че новите членове на УС ще бъдат обединени около идеята и ще я следват. Надявам се, че след като преминат всички сътресения и конфликти, фен клубът ще стане по-сплотен и по-единен от всякога“, коментира Алекси Христов.
21.02.2018, 16:41 часа
1504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha