Осъдиха Лъчезар от Монтана за измами с румънски коли

Осъдиха Лъчезар от Монтана за измами с румънски коли 42-годишният Лъчезар Цветков от Монтана е осъден на 2 г. условно, защото не е платил 38 хил. лв. местни данъци за 99 автомобила, става ясно от съобщение на окръжния съд в града.
Лъчезар е част от схема, при която румънци регистрират колите си в България, за да не плащат високи такси и данъци в родината си, както и големи суми по застраховки.
Той се занимавал с това от 2010 г. Цветков започнал да регистрира и фирми на свое име, за да не прави впечатление големият брой коли, които уж ползва. Така в продължение на 6 г. станал формален собственик на 99 коли, които са на румънци. За тях се дължат местни данъци, защото са регистрирани в Монтана. Лъчезар Цветков не подавал декларации в общината и не плащал, за което е осъден. По-късно прехвърлил дружествата си на циганите Георги Бонев и Георги Жоров и продължил с регистрацията на автомобили, вече на тяхно име. Сключвал и застраховка “Гражданска отговорност” със зелена карта, за да може автомобилите да се движат в Европа.
На служителите от Пътна полиция в Монтана им направило впечатление, че Цветков редовно пристига с двамата бедняци, за да регистрира коли на тяхно име. По техен сигнал започнало и разследването. Междувременно застрахователи също подали сигнал, когато румънци започнали да претендират за обезщетения при катастрофи в Европа. Тогава се оказало, че колите се водят на фирмите от Монтана, регистрирани от Лъчезар Цветков, но прехвърлени на двамата роми. Бонев и Жоров живеели в мизерия и били алкохолици. Когато ги разпитали, те признали, че нямат коли, а Лъчезар им давал по 20 лв., за да разписват документи. Цветков вече е осъждан на пробация за това, че през 2013 г. е регистрирал кола с фалшив договор.
25.02.2018, 08:50 часа
3148 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha