Бедствие в Оряхово! Затвориха училищата, пуснаха роторна машина срещу огромните преспи

Бедствие в Оряхово!  Затвориха училищата, пуснаха роторна машина срещу огромните преспи Снежната обстановка в Северозапада се усложнява с всеки изминал час. Към момента най-сериозно е положението в община Оряхово.
Заради голямото количество сняг от последните 48 часа учениците на територията на общината няма да учат. Децата, които посещават училища в Оряховско се връщат в класните стаи от четвъртък, 1 март. Снегът е оставил село Селановци без електричество, но в останалите населени места от общината няма проблем с тока и водоснабдяването.
За борбата с големите преспи сняг в Оряхово, са изпратени роторни снегорини. Целта на специализираните машини е да пробият брод през преспите край града, съобщиха от областно пътно управление във Враца. Снегонавяванията създават проблеми на трафика, като най-засегнат от снежната виелица е участъкът между Мизия и Оряхово. Силният вятър съчетан с обилни количества сняг буквално обезсмисля снегопочистването по някои пътища на територията на Северозапада, тъй като има големи преспи и навявания.
По данни на областното пътно управление останалите пътища от републиканската пътна мрежа във Врачанско към момента са почистени и проходими при зимни условия. От Агенция „Пътна инфраструктура“ призовават водачите, да отложат пътуванията си днес.
Снеговалежът и снегонавяванията продължават и според прогнозите на синоптиците не се очаква да спрат в близките два дни.
 
26.02.2018, 10:09 часа
11943 4
Коментари

бай Тошо

26.02.2018, 18:12 часа
Като навява между градовете поне да чистите в града бе!Къде е техниката,къде са работниците,къде са ни парите бе?Това Герб е по страшно и от зимата.Важното е ромите да са добре-целта на всички политици!

КметЪ

26.02.2018, 15:42 часа
Толкова прекрасна зимата .....е да на всеки втори метър има закъсали хора но на кой му е зор ,всичко е точно и така майка ви дееба нещастни политици !!!

ицо

26.02.2018, 10:43 часа
имаме най абния кмет в историята на Враца целия град е блокиран и непочистен нали искаше БКС да го фалираш ли и да го купи някой крадец от ГЕРБ

Леко Баце

26.02.2018, 10:23 часа
Нека благодарим на земеделците, че изчистиха всички храсталаци покрай шосетата, спиращи поне малко навяванията и изораха до пътните канавки само и само да печелят.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha