МВР: Оградата по границата с Турция е пробита на четири места

МВР: Оградата по границата с Турция е пробита на четири места Оградата по границата с Турция е повредена на четири места към този момент. Това съобщава вътрешният министър Валентин Радев в отгворо на писмено депутатско питане.
"Към момента има четири участъка по протежението на временното възпрепятстващо съоръжение, в които е нарушена целостта на съоръжението. Тези участъци са подсигурени с физическа охрана и се работи по възстановяване на целостта на съоръжението", посочва министърът, цитиран от dnevnik.bg
Преди дни парламентът прие на първо четене изменение в Закона за обществените поръчки, внесено от ГЕРБ и Обединените патриоти. Те дават възможност поддържането и ремонтите на оградата да се правят с пряко договаряне без провеждане на търг. 
Проблемът с пробойните по т.нар. "възпрепятстващо съоръжение" не могат да бъдат овладяни. Прокуратурата започна и разследва за строежа на съоръжението.
БСП периодично вадят примери за разрушения по оградата с Турция и набези от страна на трафиканти. От левицата се обявиха и срещу облекчването на режима по възлагане на обществени поръчки по оградата с аргумента, че злоупотребите ще се увеличат, а недостатъците при строенето й ще се прикрият.
04.03.2018, 09:30 часа
1232 1
Коментари

Варели шЪ ремонтира

04.03.2018, 12:55 часа
Тоо плет е продупчен като швейцарско сирене, ама айде да са четири, важното е, че е най скъпия плет у Европа за сега.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha