Монтана е домакин на борса за кандидат-студенти

Монтана е домакин на борса за кандидат-студенти Монтана е домакин на кандидатстудентска борса. Бъдещите студенти могат на място да получат актуална информация за условията във висшите учебни заведения в страната. Борсата в Младежкия дом бе открита от Тихомир Антонов - зам.кмет на община Монтана: 
"Има заявен интерес от 15 учебни заведения, които, надявам се, да помогнат на нашите деца да направят правилен избор за своето бъдеще", каза той.
Кандидатстудентската борса се провежда в Монтана за 14-ти път, припомни управителят на форума Валентин Паскалев.
"Идеята на борсата е да събере учениците от областта-  да дойдат в Центъра и да получат необходимата информация за кандидатстване." 
Бъдещите студенти Виктория и Александър са доволни, че на място могат да се информират за условия за прием във висшите учебни заведения.
"Разясниха ни доста неща, които ни интересуват. Удобно ни е всичко да е на едно място", смятат те.
По време на изложението кандидат-студентите могат да получат актуална и подробна информация за условията за кандидатстване, прием, обучение, социално битови условия, възможности за реализация след завършване на висшето образование и др. 
Всяка година в началото на пролетта сдружение "Кандидатстудентска борса" организира представяне на висшите училища в София и другите университетски градове в страната. Борсата в Монтана ще работи и утре.
06.03.2018, 14:59 часа
1930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha