Елина Георгиева спечели безапелационно златен медал от Държавното по бокс

Елина Георгиева спечели безапелационно златен медал от Държавното по бокс Състезателката на видинския боксов клуб "Бдин" Елина Георгиева безапелационно спечели шампионската титла в категория до 51 кг. от Държавния личен шампионат за девойки, който приключва днес в Русе. В първата си среща видинската национална състезателка победи безпроблемно Жулияна Петрова от "Олимпия" Разград, на полуфиналите се наложи също с 3:0 съдийски гласа над Мартина Маринова от Добрич, а днес победи категорично в битката за златото представителката на домакините Йонона Йорданова въпреки подкрепата на местната публика. За този турнир възпитаничката на ст. треньора Кирил Бушев слезе в по-долна категория след участието си преди месец в републиканското за жени, където спечели бронзов медал.
"Въпреки проблемите с влизането в категория Еци показа характер и силна воля и победи и в трите си срещи. На полуфинала и финала победи национални състезателки. На 22 март заминава на лагер с националния отбор за Европейско първенство в Италия, което е през месец април.", заяви Кирил Бушев.
"Във финалната среща мисля, че се представих най-зле, но щом съдиите предпочетоха мен, значи съм била по-добрата. Амбицията ми е за златен медал от Европейското първенство.", сподели Елина минути след награждаването.
В Русе имаше още един представител на Боксов клуб "Бдин". Роберт Кръстев завоюва златен медал на провелия се по време на Държавния шампионат турнир "Смело сърце" с участието на 10 отбора от страната.
07.03.2018, 18:45 часа
988 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha