Паника във Врачанско! Евакуират две села заради опасен язовир

Паника във Врачанско! Евакуират две села заради опасен язовир Живеещите в близост до речното корито от врачанските села Бързина и Ботево ще бъдат евакуирани, научи BulNews.bg. Мярката се налага заради опасността от преливането на язовир „Рогозен”, съобщи кметът на община Хайредин Тодор Алексиев. 
В селата е обявено бедствено положение, въпреки че по думите на кмета засега нещата са под контрол. Язовирът е пълен на 100% и водата изтича в преливника, но има опасност от неговото скъсване, заяви Алексиев.
Цяла нощ аварийна група е работила на язовира в опит да намали опасността от заливането на къщите от двете села. На мястото и в момента има екипи на гражданска защита, полиция и представители на областна администрация Враца, които хвърлят в преливника инертни материали, които да намалят дебита на водата.
На водоема са монтирани сифони, за да се облекчи притока през преливника, но положението остава напрегнато и затова се вземат превантивни мерки за евакуиране на хората.
Част от тях ще отидат при роднини и близки, а друга част ще бъдат настанени в дома за стари хора в Хайредин.

 
08.03.2018, 09:55 часа
6887 1
Коментари

Петко

08.03.2018, 13:34 часа
все последния момент чакате верицата ви да *** всяка година го правите това чакате под вола тела аре от по рано правете тея неща де еее не се научихте бе одите като МУХИ БЕЗ ГЛАВИ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha