Натопиха хотел и магазин за мебели за замърсяване на въздуха

Натопиха хотел и магазин за мебели за замърсяване на въздуха Врачанин вдигна институциите накрак заради магазин в града, от който се излизал гъст дим и миришело много неприятно, научи BulNews.bg. Съобщението за обгазяването е подадено на тел. 112 и на електронната поща на регионалната инспекция по околната среда и водите.
От съобщението до еколозите става ясно, че от магазин „Мебелен свят“, който се намира на бул. „Мито Орозов“ в града, се стелело гъст дим и неприятна миризма. Еколозите извършили проверка на място и установили, че в магазина за отопление се използва инсталация на твърдо гориво. При огледа обаче не било установено изгаряне на отпадъци, наличие на дим и неприятна миризма в района на магазина.
Екоекспертите са проверявали и друг сигнал за наличие на неприятна и задушлива миризма, но този път ставало въпрос за хотелски комплекс „Долче Вита“, който се намира на главен път Е-79 до Мездра. Миризмата идвала от изгаряне на гуми от хотелския комплекс. Инспекторите веднага проверили данните и установили, че комплексът също се отоплява на твърдо гориво. По време на обхода на района не забелязали черен дим от комина на хотела, нито пък изгаряне на текстилни отпадъци, масла или друг вид нетрадиционни горива. Във въздуха обаче се усещало миризма от горене.
През изминалия месец еколозите получили за пореден път сигнал за замърсявания с отпадъци на пътните отбивки на път Е-79 в участъка Враца – Ботевград и Враца – Краводер. Проверен е и сигнал за образувано нерегламентирано сметище по пътя от село Ракево за село Добруша. До река Ботуня имало разпилени единични бройки пластмасови бутилки и опаковки, а от двете страни за земен път, отклоняващ се от пътя за село Добруша, имало разпилени отпадъци от различен произход.
09.03.2018, 08:20 часа
3363 1
Коментари

mila

10.03.2018, 13:45 часа
Ще открият, не ги ли виждате какви са мушмуроци. Цял ден седят и треперят да не би да изпуснат службичката . Кажи му чиновник и не го търси.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha