Кунева поиска оставката на Борисов, плаши с напускане на Реформаторския блок

Кунева поиска оставката на Борисов, плаши с напускане на Реформаторския блок Партия „Движение България на гражданите“ (ДБГ) замразява членството си в Реформаторски блок и няма да участва в органите на управление на коалицията, съобщиха от пресцентъра на партията. Решението е взето от Националния съвет на партията, като поводът е липсата на опозиционност в политиките на Блока.
ДБГ поставя няколко условия, които, ако не бъдат изпълнени в рамките на един месец, ще са причина за напускане на коалицията. От ДБГ настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и "корупционното му управление". От партията искат предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на "антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление".
Настоява се и за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.
От ДБГ оценяват, че в страната има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на "пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление".
В решението на Националния съвет на партията се посочва, че има опити на част от членовете в Реформаторския блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията. От партията смятат, че има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините.
11.03.2018, 12:25 часа
3199 4
Коментари

besnija

12.03.2018, 18:21 часа
Мръсна червена пачавра!!!Обрече на провал правителството на ГЕРБ още като влезе в коалицията!!!Има Господ!Така както се разпадна СДС и изчезна от политическата сцена така и тая червена помиярка ще изчезне!!!

gipizombi

12.03.2018, 00:16 часа
Нищо чудно госпожата да има успех, когато требва, все пак е ценен, скъп и лъскав кадър

ИМЕНИТ ИМЕНИТОВ ИМЕННИКОВ

11.03.2018, 18:33 часа
КУНЕВА Я ИНТЕРЕСУВАТ САМО РОМЧЕТАТА И ПАРИТЕ

От страни погледнато

11.03.2018, 16:44 часа
Пръмова, по-зле си и от Станишев. Той поне виж къде стигна, верно ПЕСоглавец не е кой знае какво, ама си е и нещо, а ти ? Празни лозунги, един файтон грантаджии покрай теб и сънища да докопате пак общата баница.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha