Русия изпробва успешно свръхзвукова ракета

Русия изпробва успешно свръхзвукова ракета Русия е провела успешен тест на нова свръхзвукова ракета, съобщи военното министерство на страната. Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември, пише Actualno.com.
Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика. Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал".
За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Facebook руският вицепремиер Дмитрий Рогозин. Преди дни в своя реч Владимир Путин заяви, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.
12.03.2018, 11:07 часа
1008 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha