Силен туристически сезон отчитат от община Вършец

Силен туристически сезон отчитат от община Вършец През миналата година над 50 000 души са посетили Вършец. Постепенно курортният град започва да си връща славата на желана туристическа дестинация.
“Вършец разполага с минерална вода с доказани качества, чист въздух, развита спортна инфраструктура и много паркове”, подчерта кметът на Вършец Иван Лазаров. "Има инвестиционен интерес за къща за гости и за малки семейни хотели. Около 5 или 6 проекта, които са на различен етап в момента на съгласуване и изпълнение, са постъпили като инвестиционни намерения в община Вършец. Надявам се, че ще продължи интересът и този тип туристическа услуга ще продължи да се развива", допълни той. 
През изминалата година беше открита една нова къща за гости, три заведения за хранене и развлечения и два обекта, предлагащи стаи за гости. Легловата база е била пълна на 100 % през месец август, когато Вършец отбелязва празника на града и минералната вода. В продължение на един месец гостите се наслаждаваха на богата музикална програма и се запознаха с местния бит и фолклор. За студентския празник, за Коледа и Нова година, местата в хотелите и къщите за гости във Вършец бяха резервирани и изчерпани още през лятото, уточняват от местния Туристически информационен център.
14.03.2018, 10:15 часа
1350 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha