Трус от 6 по Рихтер "удря" София

Трус от 6 по Рихтер "удря" София Силно земетресение от 6-а степен по Рихтер ще “удари” София утре. Трусът няма да е реален, а компютърна симулация, с която ще се тестват реакциите на кризисния щаб на Столичната община за действия при подобни извънредни ситуации, съобщава 24 часа. Симулацията на силния трус ще предизвика сериозни разрушения в районите “Овча купел”, “Искър”, “Панчарево” и “Витоша”.

В учението, което общината ще проведе с Военна академия, ще участват пожарна, полиция, “Бърза помощ”, представители на комуналните дружества и др. То ще започне утре и ще продължи 2 дни.
“Това е тренировка, с която ще се тества работата на кризисния щаб. Това ще стане със системите на Военна академия Jcats и Sitaware. Те ще определят броя на засегнатите сгради, ранените и всички обстоятелства, с които щабът ще трябва да се справи”, обясни Красимир Димитров, шеф на общинската дирекция за аварийна помощ и превенция и секретар на щаба.
Кметът Йорданка Фандъкова ще ръководи кризисния щаб. “София ще е първата община, която ще проиграе плана си за действие при кризисни ситуации. Това ще ни помогне, ако има някакви пропуски, защото през септември той трябва да се актуализира”, каза Димитров.
26.03.2018, 09:20 часа
3623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha