Отрязаха мераците на таксиджиите във Враца за по-високи цени на услугата

Отрязаха мераците на таксиджиите във Враца за по-високи цени на услугата Преди минути общинските съветници във Враца отрязаха мераците на таксиметровите фирми в общината за повишаване на цената на услугата. Това стана по време на редовносто заседание на местния парламент, където докладната бе прочетена от зам.-кмета Мария Попова.
След дебати относно това дали да има таксиметрова стоянка в квартал Кулата и как по-правилно да са номерирани точките в докладната, съветниците гласуваха поименно с 18 гласа „за“, 8 „против“ и 7 „въздържал се“, което обаче не бе достатъчно докладната да бъде приета. 
Припомняме, че в предложението бе заложено минималната дневна тарифа от 0,45 лв./км да скочи на 0,65 лв./км, а максималната - от 0,70 лв./км на 1,00 лв./км. Минималната нощна тарифа пък трябваше да се измени от 0,55 лв./км  на 0,80 лв./км, а максималната да скочи на 1,10 лева за километър.
По време на дебатите в залата думата взе и представител на таксиджиите Борислав Минев, който обаче коментира единствено стоянката във врачанския квартал. 
От коментари на граждани в залата стана ясно, че някои от такситата вече са с по-високите тарифи от повече от месец, още преди да е гласувана докладната. Според хората е много важно да се следят такситата изкъсо, защото не издават касови бонове и таксуват от точка А до точка Б по свое усмотрение, а доста често  и не пускат касови апарати.
По предложение на съветника Владимир Христов пък трябва да се направи мащабна проверка за нелегалните таксита на територията на града и селата от общината.
27.03.2018, 12:42 часа
1677 2
Коментари

Иво

28.03.2018, 10:21 часа
"представител на таксиджийте Борислав Минев"- какъв представител е тоя бе? Тоя и баща му преди време набутваха на хората фалшив антифриз, та фалираха сега пък таксиджийте седнал да оправя. Ей ама това е вярно че от кой нищо не става седна на такси

oooo

27.03.2018, 17:24 часа
togava da ne revat 4e ne puskat kasovi aparati htoto pri ceni 0.49 st za kilometar nema kak da zeme pari htoto izlizat po 1,20 kiriite
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha