Призови места за учениците от ППМГ – Враца от 10-ото национално състезание по информационни технологии

Призови места за учениците от ППМГ – Враца от 10-ото национално състезание по информационни технологии Колективна награда за целия екип, първо място за компютърна презентация, второ място за уеб сайт и трето място за групов проект е равносметката от участието на учениците от профилираната природо-математически гимназия в 10-то юбилейно издание на националното състезание по информационни технологии.
Състезанието се проведе от 23 до 25 март в Благоевград и е насочено към ученици от V до ХІІ клас. Това е най-големия образователен форум в страната поради актуалността на динамичните информационни технологии и заради големия интерес на талантливите му участници. Неговата цел е да предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области, чрез използването на компютърни технологии.
Уникалността на състезанието не е само в неговия състезателен характер, а и в образователната му сила по време на защитите и в деня предшестващ самото състезание. Тази година темата бе „Етнографски области – знаци на паметта“. Дни преди откриването на състезанието бе обявен и конкурс за колаж. Журито определи чрез гласуване победителя в конкурса – Венелина Андреева от 8 в клас.
Учениците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ се завърнаха с купи, грамоти и награди в 4 категории - 1-во място за Венелина Андреева от 8 в клас в категория „Компютърни презентации“; 2-ро място за Симона Вутова и Цветослав Николов от 8 а клас в категория „Уеб сайт“; 3-то място за Алекс Исаев, Красимир Гешев и Мартин Маринов от 7 б клас в категория „Групов проект“ и Колективна награда за целия екип на ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца.
Ръководството на гимназията поднася специални благодарности на учениците, които достойно представиха гимназията и на техните ръководители: Лилия Маркова, Станислава Каменова, Илонка Вутова, Албена Цекова и Цанка Парашкевова. ППМГ „Акад. Иван Ценов“ благодари и на СНЦ „Дом на науката и техниката” - Враца за любезното съдействие, свързано с финансиране на участието на талантливите ученици и техните учители.
27.03.2018, 15:24 часа
1862 1
Коментари

Цене Уестия

27.03.2018, 18:58 часа
Яки пичета
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha