ППМГ – Враца награди учениците и учителите с най-високи резултати

ППМГ – Враца награди учениците и учителите с най-високи резултати На официална церемония днес ръководството на профилираната природо-математическа гимназия награди изявени свои възпитаници и техните учители. Над 40 ученици и техните преподаватели по предмети получиха грамоти за отлично представяне на национални кръгове на олимпиади и състезания. Гости на събитието бяха г-жа Гергана Василева – старши експерт по математика и информатика в РУО – Враца и г-жа Богдана Христова – старши експерт по природни науки и екология от РУО – Враца.
Директорът на гимназията г-жа Татяна Василева приветства присътващите и изказа своята благодарност към учениците и техните учители за ползотворния труд. Тя подчерта, че днешното събитие е още едно от доказателствата за високото ниво на професионализъм и качествен образователен процес в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.
Първа сред наградените бе бронзовата медалистка от националната олимпиада по химия и опазване на околната среда Биляна Герчева (7-ми клас), с ръководител Соня Илчева – старши учител по химия и ООС.
Само преди броени дни възпитаници на ППМГ – Враца се върнаха с купи и медали от десетото юбилейно национално състезание по информационни технологии в гр. Благоевград. Това са: Венелина Андреева (8-ми клас), която завоюва първото място в категория „Компютърни презентации“ и специална награда за колаж; Симона Вутова и Цветослав Николов (8-ми клас) станах втори в категория „Уеб сайт“; Алекс Исаев, Красимир Гешев и Мартин Маринов (7-ми клас) спечелиха трето място в категория „Групов проект“. Ръководители на младите таланти са: Лилия Маркова, Станислава Каменова и Илонка Вутова.
На националния кръг на олимпиада по математическа лингвистика ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще представят зрелостниците: Радина Илиева и Ана-Мария Илиева, с ръководител Цветанка Василева – старши учител по математика. За националната олимпиада по математика е класирана десетокласничката Зорница Христова. Неин учител е Веселка Вълова.
ППМГ – Враца ще има свои представители и на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. Това са единадесетокласниците: Славея Костадинова, Киара Кръстева, Людмил Димитров и Деян Трайков. Техен ръководител е Ивайло Лалков – старши учител по биология и здравно образование.
Групата на музикалните таланти от 5-ти и 6-ти клас също получи грамоти за участие в националното състезание „Ключът на музиката“, което се проведе на 24.03.2018 г. в гр. Пловдив. Техен ръководител е Ирина Ставрева – учител по музика.
 
27.03.2018, 15:50 часа
3249 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha