Предстои окрупняване на прокуратурите

Предстои окрупняване на прокуратурите Мерките, които прокурорската колегия ще вземе, в близко бъдеще ще решат въпроса с недоокомплектованите бройки в населените места.
Това съобщи днес в Разград главният прокурор Сотир Цацаров.
"Тези мерки ще доведат до окрупняване на прокуратурите, създаване на териториални отделения по места и осъществяване на много по-голяма мобилност на прокурорите, без да е необходимо те да бъдат командировани или специално назначавани на тези места, в които има недостиг на прокурори", каза в Разград главният прокурор, цитиран от БТА. 
Цацаров уточни, че не става въпрос за закриване на прокуратури, а за концепция, която е далеч по-различна от сегашната.
Недостигът на кадри в Разградска област не се отразява толкова на работата, колкото в други региони, където проблемите са по-големи. Най-тежко в областта е положението в Кубратската районна прокуратура, където работи само един прокурор. 
На въпрос за проверките в болниците Цацаров коментира, че те изследват дали има един и същ предмет на дейност на здравните заведения, в които има частни структури. Към 30 март се очаква окончателен доклад на Министерството на здравеопазването, като ще бъдат обхванати и други здравни заведения. 
Проверки се водят и относно имейли, в които се алармира за тежко състояние на банкови институции, в които са влоговете на получателите им. Целта е дестабилизация на съответната банка, обясни главният прокурор.
Цацаров даде добра оценка на работата на прокурорите в Разградска област, което е и един от поводите за визитата му тук, на днешното отчетно събрание на Окръжната прокуратура. Той ще връчи лично и почетен знак на зам.окръжния прокурор Антония Донева, която се пенсионира, и към която изрази силно уважение. В Разград не е идвал главен прокурор от 18 години насам. 
29.03.2018, 13:50 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha