Седмокласниците във Видин тази година са повече

Седмокласниците във Видин тази година са повече Седмокласниците в област Видин са 751. Те ще бъдат разпределени в 31 паралелки, обявени за държавния план- прием за учебната 2018/2019 година. През миналата година седмокласниците в област Видин са били 682, а паралелките, за които са кандидатствали- 36. Това съобщи началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова и уточни:
"За учебната 2018/2019 година се предлага прием на нова професия- "Маникюрист/ педикюрист", специалност "Маникюр, педикюр и ноктопластика" в ПГТ "Михалаки Георгиев". Също така в ПТГ "Васил Левски" се предлага нова специалност "Автомобилна мехатроника". За втора поредна година се прилага прием за обучение в дуална форма в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" по следните професии и специалности: професия "Хотелиер", специалност "Организация на хотелиерството" и професия "Аниматор в туризма", специалност "Туристическа анимация"."
Сроковете, с които трябва да се съобразят учениците и техните родители са няколко. Подаването на заявления за полагане на изпити за проверка на способностите е от 14 до 18 май. Обявяването на списъците с разпределението на учениците по училища и зали и полагане на изпит за проверка на способностите и писмено уведомяване за допускането им до полагане на изпит- до 22 май. Провеждането на Националното външно оценяване по български език и литература е на 21 май, а по математика- на 23 май. Обявяване на резултатите от тестовете е на 6 юни.
29.03.2018, 16:37 часа
567 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha